Mnozí z Vás jistě uvítají recept na to jakým způsobem zpracovávat pracně
vypěstované chilli papričky. Nejlepší způsob je rozhodně nám všem známé
sterilování a konzervování. Při správném poměru ingrediencí a tepelné úpravě
(konzervaci) zjistíte, že zavařování je ten nejlepší způsob jak si v pohodlí domova
s přáteli v zimních časech vychutnat vlastní plody ze své zahrádky zahrady či
parapetu

Suroviny na lák na nakládání chilli papriček Jalapeno:
o voda 2,1 litru
o ocet 0,5 litru
o 200 - 250 g cukru (třtinového nebo řepného)
o 80 g soli
o 2 ks bobkových listů
o 5 ks hřebíčků
o 5 ks celého pepře
o 5 ks nového koření
Veškeré suroviny dáme do rendlíku a necháme projít varem.
Další zprácování:
Jalapeno papričky nakrájíme na kolečka a vložíme do vymyté sklenice. Můžeme
přidat dle chuti i pár koleček mrkve, křenu, cibule či česneku.
Pro konzervování existuje mnoho způsobů. Doporučuji vyzkoušet různé časy tepelné
úpravy a pro zachování dokonalé křupavosti a čerstvosti zavařovaných plodů paprik.
Každý má rád trochu jinou konzistenci, ale vězte, že úplně nejlepší způsob tepelné
úpravy je zalít Jalapeno papričky horkým lákem a obrátit dnem vzhůru. Po pár dnech
je možné konzumovat. Ve sklepě, pokud je nejsníte dříve, vydrží i několik let.
Doporučení pro přípravu pokrmu: Chuťovka na jednohubky, chlebíčky, do
zeleninových salátů, příloha na pizzu, obložené chleby, jen tak s chutí

Vřele doporučujeme vyzkoušet některé z nejpálivějších chilli koření z naší
nabídky! Máte rádi velmi ostré nebo někdo z Vašeho okolí? Uvažujete nad
originálním a zároveň smysluplným dárkem? Věnujte nejpálivější chilli koření,
sušené papričky nebo chilli omáčky v exklusivní dárkové krabičce!
Nechce se vám čekat na vlastní úrodu? Vyzkoušejte nakládané chilli papričky
v olivovém oleji.